Omezování nasycených tuků

Investice do inovací pro zdraví spotřebitelů

I když tělo potřebuje určitou hladinu všech druhů tuků, odborníci na výživu nyní mají za to, že pro naše zdraví je rozhodující to, jaký typ tuků konzumujeme, nikoli jejich množství. Například nasycené mastné kyseliny mohou zvyšovat hladinu cholesterolu v krvi, a zvyšovat tak nebezpečí srdečních chorob.

Zato nenasycené mastné kyseliny mohou být zdravou alternativou. Tento typ tuků může ve skutečnosti hladinu cholesterolu snižovat a zajistit tělu potřebné esenciální mastné kyseliny. Ty jsou v hojné míře obsaženy v olejnatých rybách, oříškách a semínkách a některých rostlinných olejích, např. v oleji slunečnicovém, řepkovém, kukuřičném a olivovém.

 

Ve snaze vylepšit své výrobky jsme přistoupili ke speciálnímu výrobnímu procesu, díky němuž se obsah nasycených tuků v našich pochoutkách snižuje. Investovali jsme nemálo času a peněz do toho, abychom za použití slunečnicového oleje s vysokým obsahem kyseliny olejové snížili postupně obsah nasycených mastných kyselin o více než 40 %. Obsah nenasycených mastných kyselin se tak poměrně zvýšil a my stále hledáme další způsoby, jak jejich obsah ještě zvýšit.